Erdoğan, kendisiyle görüşmek isteyen Hatay milletvekili Türkoğlu'nu kabul etmedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti MKYK'da Hatay Dörtyol'daki polislere yapılan ?açık' teşhis tartışıldı. Toplantıda, konuyla ilgili yapılan 4 hata öne çıktı. Olayın derinlemesine araştırılmasını isteyen Erdoğan, kendisiyle görüşmek isteyen Hatay milletvekili Türkoğlu'nu kabul etmedi

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Hatay Dörtyol'da Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun tartıştığı polislerin sırayla dizilerek teşhis edilmesi tartışmalarını masaya yatırdı. Bir çok üye toplantıda görüntünün yanlış olduğunu ve sorumluların bulunmasını istedi. Ayrıca üyeler de Hatay'daki olayla ilgili şu hataların yapıldığı düşüncesi öne çıktı:

* AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'nın Emniyet Müdürlüğü'nün kantinini işletmesi doğru değil,

* Türkoğlu'nun oğlunun olaydan sonra emniyete gitmesi doğru değil,

* Emniyet Müdürü'nün teşhis için yaptığı büyük hata,

* Milletvekili oğlunun dayak yemesi affedilemez. Sorumlular cezalandırılmalı.

Disiplin kararı verilecek

Toplantıda Türkoğlu'na yönelik disiplin işleminin başlatılıp başlatılmaması kararının yürütülmekte olan adli ve idari soruşturmaların sonucuna göre verilmesi benimsendi. Üyeler, İçişleri müfettişlerinden gelecek ayrıntılı rapora göre milletvekilinin disiplin işlemi için karar alınmasını dile getirdi.

Erdoğan görüşmedi

MKYK toplantısı öncesi ise yaşananlarla ilgili olarak Türkoğlu ve oğlu Ak Parti Genel Merkezi'ne geldi. Yönetim olayın gelişimi ile ilgili olarak Türkoğlu ve oğlundan ayrıntılı bilgi aldı. Türkoğlu'nun Erdoğan ile de görüşmek istediği ancak kendisine randevu verilmediği öğrenildi. Türkoğlu'nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile de görüştüğü ve kendini savunduğu dile getirildi. Türkoğlu'nun basının karşısına çıkmamak için garaj kapısından girip çıkması da dikkati çekti. Edinilen bilgiye göre Türkoğlu parti yönetimine bir komplo ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Görüntünün neden sızdırıldığının iyi araştırılmasını isteyen Türkoğlu, böyle bir görüntünün oluşmasını kendisinin de istemeyeceğini dile getirdi. Türkoğlu, ?Görüntüyü birileri siyasi malzeme yapmak için servis etmiş? dedi.

Emniyetin bir usul hatası yaptığını belirten Türkoğlu, ?Emniyet Müdürü'ne neden böyle teşhis yaptığını ben de sordum. O da bana ?savcılık böyle istedi' yanıtını verdi. Biz burada mağduruz ? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber